Annospussipalvelu

Apteekin tarjoama annosjakelu sopii henkilöille, joilla on käytössään paljon lääkkeitä tai lääkkeitä otetaan useita kertoja vuorokauden aikana. Palvelu soveltuu erityisen hyvin ikääntyvälle sekä henkilöille, joilla on vaikeuksia käsitellä lääkepakkauksia tai huolehtia lääkehoidon toteuttamisesta itsenäisesti.

Apteekin tarjoamaa annosjakelupalvelua käyttävä asiakas saa lääkkeensä apteekista koneellisesti pakattuna käteviin kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Kukin annospussi sisältää kaikki samalla kertaa otettavat lääkkeet. Jokaiseen annospussiin on merkitty asiakkaan nimi, pussin lääkesisältö sekä annoksen ottamisajankohta. Farmaseutti tarkistaa lääkityksen yhteensopivuuden ja huolehtii reseptien ajantasaisuudesta.

Annosjakelupalvelu vähentää usein myös lääkekustannuksia, sillä lääkkeet jaetaan aina suurimmista ja edullisimmista pakkauksista. Lääkitysmuutoksissa käyttämättömien lääkkeiden määrä vähenee, sillä yleensä kotona on enintään 2 viikon lääkkeet. Tämä mahdollistaa myös erilaiset hoitokokeilut.

Palvelu on maksullinen.